Започва битката за Славянск и Краматорск! Последната отбранителна линия е под руските удари

Свят

Киевските служби за сигурност започнаха принудителна евакуация на населението от Славянск и Краматорск, разположени на територията на ДНР, която в момента се контролира от Киев. Всички евакуирани се отвеждат в районите на Западна Украйна.

 

Киев подготвя усилено Славянск и Краматорск за отбрана, а по улиците на градовете се монтират специални бетонни укрития, които могат да се използват като огневи точки, както и за укрития от снаряди в случай на обстрел, предават информационните агенции.

В същото време населението се извежда от градовете, и то насилствено.

Тече принудителна евакуация, като особено внимание се отделя на децата, които в някои случаи се отнемат от родителите си, разказа военнослужещ от руската група войски „Юг“.

Потвърждава се евакуацията на цивилното население и в Часов Яр, където в момента е щабът на командването на групировката „Восток“ на Въоръжените сили на Украйна, ръководена от генерал Сирски.

Според украинските военни, в града са останали само онези, които искат да изчакат пристигането на руските войски, които така или иначе попадат в графата на „сепаратистите“ и „предателите“.

По-рано в Донецк казаха, че превземането на Бахмут отваря пътя на руските войски към Славянск и Краматорск, които са основните отбранителни центрове на въоръжените сили на Украйна в Донбас.

Превземането на тези градове ще позволи да се пробие последната и основна отбранителна линия на украинската армия, сочат военните анализатори. Затова сега артилерийски и ракетни удари се сипят върху предградията и бетонните бункери около тези населени места, в които се крият остатъците от украинските войски.

В същото време руската групировка войски в в другите райони на Украйна прекъсва контранастъплението на ВСУ и унищожава въоръжения, техника и жива сила като по този начин лишава последните украински сили от всяка възможност за съпротива. Сега в южно-донецкото направление се наблюдават опити за пробив на Въоръжените сили на Украйна, но те са обречени на неуспех, понеже голяма част от приготвените боеприпаси бяха унищожени от високоточните удари на руската артилерия и ракетните войски..

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *