Започна се! Бунт в Украйна на роднини на бойци заради многото убити и ранени, обвиняват командири и управници

България отблизо

Роднини на ранените войници от 129-а бригада на ВСУ се разбунтуваха и излязоха на протест в Кривой Рог. Те обръщат внимание, че „ранените войници не се извеждат от позициите им“ и говорят за „незадоволителни условия на служба“ в бригадата, съобщава украинското издание „Суспильне“, цитирано от агенция УНИАН.

Журналистите пишат, че протестиращите са блокирали пътищата. По-специално, командването на бригадата е обвинено в неадекватно обезпечение и поддръжка на бойците, които са изпращани на бойното поле без никаква военна подготовка.

 

 

„Ситуацията е много тежка. Нямаме достатъчно коли, за да доставим боеприпаси, нямаме достатъчно лекарства, оборудване. Има много загинали, много ранени, които не се лекуват. Искаме да знаем защо нашите момчета са без артилерийска поддръжка, без дронове, без нощни термовизионни камери, въпреки че по документи разполагат с всичко“, каза доброволецът Виктор Миронов.

 

 

Представители на местните власти, по-специално Александър Вилкул, и военното командване на бригадата отказаха да общуват с протестиращите и журналистите. На протестиращите беше предложено да се обърнат към Военната прокуратура с колективно заявление, че прехвърленото имущество от Съвета по отбрана не е достигнало до военнослужещите.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *