Захариева: Рашков надмина Цветанов. Завеждаме дело за клевета

България отблизо
Рашков задмина Цветан Цветанов, никога не съм одобрявала този подход. Партия ГЕРБ ще заведе дело срещу вътрешния министър за клевета, Рашков ще доказва твърденията си по наш адрес в съда, където му е мястото. Тази закана потвърди в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

„Хората очакват резултати от управляващите, търпението няма да е толкова дълго. Истината е, че част от тези министри са били в двата служебни кабинети, хората искат да виждат бързи решения“, заяви тя.

 

„Предизборното увеличение на пенсиите всъщност се оказа намаление. С тази инфлация и сметките през декември – мисля, че е отвратително към нашите майки и бащи. Излъгаха ги“, коментира Захариева.

 

По казуса с отзоваването на Пламен Георгиев от Валенсия, тя посочи, че никога не е имало толкова малко посланици за последните 20 години, като става въпрос за хора с голям дипломатически опит: „Без спокойна и професионална дипломатическа служба и с най-опитен министър външната политика няма да се развива. Трябва да се разчита на тези хора“, заяви Захариева.

 

По думите й посланиците не били политически назначения, единственото изключение била Румяна Бъчварова.

 

Захариева не пропусна да разкритикува и това, че президентът Румен Радев свика Консултативен съвет по национална сигурност по темата Република Северна Македония.

За много по-важни теми не бил свикан КСНС и Захариева не вижда промяна от 2019 г. по тази позиция. Тя не вижда директна заплаха за националната сигурност от Република Северна Македония. „Не виждам промяна към настоящия момент“, изтъкна Екатерина Захариева и добави, че външната политика е едно от малките неща, по които страната е постигнала национално съгласие.

Tagged

1 thought on “Захариева: Рашков надмина Цветанов. Завеждаме дело за клевета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *