Защо всички тръгнаха в атака срещу Елена Йончева и Корнелия Нинова?! Ето кой е кукловодът на тази „акция“?!

България отблизо

Веднага след разгрома, който дясната политическа върхушка претърпя на евроизборите, знайни и незнайни социолози, политолози, политици и други анализатори се нахвърлиха с невиждана злоба и стръв срещу Корнелия Нинова и  Елена Йончева, опитвайки се да прехвърлят вината на ГЕРБ върху техния гръб.

Българският народ не само НЕ сметна евроизборите за важни. Нещо повече. Хората умишлено бойкотираха изборите. Първо, защото от Брюксел нищо хубаво не сме видели. И второ, защото избори, ала Цветанов, Борисов и ГЕРБ, не разкриват волята на народа, а само…мераците на Борисов да управлява вечно. В такива предварително нагласени избори българските граждани не искаха да участват.

Но Елена Йончева и Корнелия Нинова нямат никаква вина за това, че народът тръгна срещу Борисов и ГЕРБ. Точно обратното. Ако имаше някой, който оживи тази обречена кампания за Европарламент, това бяха усилията на Елена Йончева и Корнелия Нинова. Нека припомним, че председателят на БСП още в началото обяви, че стои зад всички разкрития на Елена Йончева. И че ще помага на смелата журналистка с целия ресурс, с който разполага. А кампанията за ЕП бе обречена, заради негативното мнение на хората относно ЕС, както и заради съвсем скорошните опити на френския президент Макрон, да унищожи цял сектор от българската икономика – международните превози.

И какво се получи? Вместо да отчетат заслугите на Йончева и Нинова за това, че оживиха вялия дебат. За това, че с разкритията за масовата герберска корупция върнаха интереса на българските граждани към политическия живот, стана точно обратното. Политици и анализатори се направиха, че не виждат огромната народна вълна на одобрение за действията на Елена Йончева и Корнелия Нинова. И не стига това, ами се запретнаха да направят бялото черно. Затова заваляха „коментари“, че уж Корнелия Нинова и Елена Йончева били сринали резултатите на БСП, защото водили „негативна“ кампания.

Ами ако герберските политолози смятат разкриването на истината за негативна кампания, нека да си кажат. А ние ще им кажем, че българското общество бойкотира изборите не само, заради нежеланието да участва в игрите на Борисов и ГЕРБ. А и защото нищо реално, освен оставките, не последва шокиращите разкрития за масова корупция в партията на Борисов, която както отбеляза Елена Йончева стига чак до самия връх – до Цветанов и Борисов.

Именно това отврати хората, а не разкритията на Елена Йончева и подкрепата за тези разкрития, която оказа Корнелия Нинова. Напротив. Нинова и Йончева върнаха самочувствието и силата на социалистическата партия. И точно това уплаши Борисов и неговите западни господари. Затова те, като задкулисни кукловоди, насочиха атаките срещу двете смели социалистки. Но българските граждани не са родени вчера. Те много добре разбират какво се случва. И сега отново делегират своята подкрепа на Нинова и Йончева. За да продължат борбата срещу картонения „гигант“ ГЕРБ.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *