Защо Западът преклони глава пред Владимир Путин и го покани на среща за ваксина срещу коронавируса? Ето каква е целта на този пирует!!

Свят

Британският премиер Борис Джонсън покани руския президент Владимир Путин да участва в онлайн среща на върха  за разработването на ваксина против новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Британското посолство в Москва съобщи, че Джонсън официално е поканил Путин на форума, който ще се състои на 4 юни под домакинството на Великобритания.

В изявлението на посолството се казва, че срещата на върха ще се стреми към получаване на нужната подкрепа за Глобалния алианс за ваксините и имунизацията, за да може той „да продължи жизненоважната си работа и да се гарантира, че всяка разработена ваксина за Ковид-19 ще бъде достъпна в цял свят“.

В света се разработват близо 100 ваксини срещу новия вирус, но клинични изследвания са започнали само в САЩ, Китай, Великобритания и Германия.

В Русия здравните власти все още не са дали разрешение за такива изпитания, казва пред в. „Известия“ Ринат Максютов, шеф на вирусологичния център „Вектор“, разработващ по думите му, шест вида ваксини срещу Ковид-19.

Още няколко руски лаборатории работят по ваксини за коронавируса, като се очаква клиничните тестове с хора да започнат следващия месец.

Ако нещата се развият благополучно, подходящ препарат ще бъде регистриран до септември и към края на годината ще се произведат достатъчни количества, за да започне масово ваксиниране на руското население, добавя специалистът, цитиран от информационна агенция dnes.dir.bg.

Целият въпрос, който ИСТИНАТА си поставя тук е защо така изведнъж Западът се сети за Владимир Путин, разбърза се и дори го покани на онлайн среща, чиято цел е по-бързото разработване на ваксина срещу коронавируса?!

Този пирует не е защото Западът няма разработки на ваксина. Има. И дори са стигнали периода на клинични изпитания. Затова Западът може да си произведе сам ваксина, без да се оглежда за Владимир Путин и Русия.

Западът не търси и някаква представителност за препаратите си, която да вдъхне увереност на бъдещите купувачи, че това, което купуват е надеждно и помага, понеже мощните западни фармацевтични компании са достатъчно представителни и имат огромна клиентела.

Значи не е и заради това. В такъв случай остава само едно обяснение. И то се крие в самата статия. В нея има един абзац, в който се споменава, че Западът иска „всяка разработена ваксина за Ковид-19 да бъде достъпна в цял свят“.

И точно тук има нещо съмнително. Защото търсенето на дадена ваксина не се обуславя от някакъв глобален алианс, а от нейната ефикасност. Ако тя помага, хората по света ще я търсят. А тук Западът иска да наложи с административни методи възможността техните ваксини да се продават в цял свят. Включително и в Русия.

Следователно те канят Владимир Путин, за да му подготвят капан. Да пробутат техните ваксини в Русия. Както и в целия Източен блок от европейски държави, за които се знае, че повече се доверяват на Владимир Путин и на Русия, отколкото на Запада. Тоест, капанът им е двоен. Веднъж за Русия, за да пробутат своите ваксини там, и втори път за нас, източноевропейците, за да пробутат техните ваксини и на нас.

Защо ли е цялата тази дандания? само заради печалбата ли се прави или има и някаква друга, скрита цел? Засега никой не знае отговора на този въпрос. Но не е зле правителствата и хората да имат едно на ум, когато решат да използват западна ваксина.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Защо Западът преклони глава пред Владимир Путин и го покани на среща за ваксина срещу коронавируса? Ето каква е целта на този пирует!!

  1. Абе ,много са се загрижили за това човечество,да му се не види!!!!…А то горкото,ходи гладно,голо и босо…и никой не се сеща да го нахрани…
    Да си ги пият тия ваксини…за наше здраве!!!
    Иде ми, да ги псувам като хамалин тия дебили!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *