Няма прошка: Руската армия пак срина полигона с чужди наемници край Лвов! Унищожени са и много оръжия!

Свят

Според днешно съобщение на министерството на отбраната в Москва прецизни ракети са били изстреляни тази нощ срещу два командни пункта на украинските войски и четири склада за артилерийски боеприпаси.

 

Поразените цели се намират близо до Запорожие, Парасковиевка, Константиновка и Новомихайловка в т.нар. Донецка народна република, управлявана от проруски сепаратисти, съобщава БТА.

Руската авиация е унищожила две ракетни установки С-300 и една радарна система в околностите на град Суми. Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 15 украински дрона в района на Донецк и на Луганск.

Според украинските власти за първи път от няколко дни насам руските сили са обстрелвали военна инфраструктура в района около Лвов в Западна Украйна, съобщи ДПА.

Размерите на разрушенията се разследват. Твърди се, че един обект в близост до Яворов – вероятно около военния полигон там – е напълно разрушен. Този военен обект е огромен склад с оръжия, които са напълно унищожени. Това е първият руски въздушен удар от около седмица насам в региона близо до полската граница. Първоначално руската армия не предостави никаква информация за нападението в своята актуализирана информация.

Припомняме, че на 13 Март ген. Конашенков съобщи, че над 180 чуждестранни наемници, както и голяма партида оръжия, доставени от чужбина са унищожени след удари по същия този Яворовски полигон, което доведе до прекратяването на изпращането на френски доброволци за Украйна.

Според американския Институт за изследване на войната „Украйна и партньорите й от Запада вероятно разполагат само с ограничен прозорец от възможности, за да предприемат контраофанзива в териториите, окупирани“ от Русия. Но едва ли ще се възползват от това. В близките месеци Владимир Путин „вероятно смята да присъедини Южна и Източна Украйна към Руската федерация“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *