Зеленски настоя всички замразени руски активи да му бъдат дадени

Свят
Украинският държавен глава Володимир Зеленски настоя всички замразени руски активи да бъдат прехвърлени на страната му, която вече близо две години е атакувана от Москва, съобщи ДПА.

В снощното си видеообръщение той отбеляза, че е време „да се причинят максимални системни щети на Русия. Това важи особено за замразените руски активи както на терористичната държава, така и на отделни лица, свързани с нея“.

 

„Всичко трябва да бъде иззето и използвано за защита от терора“, категоричен бе украинският лидер.

Страната работи енергично с партньорите си за вземане на решение по въпроса за руските активи, като президентът информира, че е обсъдил темата с външнополитическия ръководител на ЕС Жозеп Борел, който вчера беше в Киев.

 

Във вечерното си видеообръщение Зеленски подчерта, че Украйна ще отвърне на Русия за всяка ракета и всеки дрон камикадзе „Шахед“, изстреляни по нейна територия, предаде Укринформ.

 

„Тази вечер в Киев все още разчистваха отломките след руския удар сутринта. Жилищна сграда. Десетки пострадали. Четирима загинали. Съболезнования на близките на жертвите“, заяви държавният глава.

 

Зеленски допълни, че вражески нападения са причинили жертви и разрушения в Николаевска, Харковска, Лвовска, Днепропетровска, Хмелницка, Киевска и Херсонска област.

 

„Ще отвърнем за всяка ракета, за всеки „Шахед“, настоя той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *