Зеленски се замисли за себе си: Охраняват ме британци, а нося и пистолет

Свят

Зеленски призна, че носи пистолет със себе си, както се казва, „за всеки случай“. В същото време той подчерта, че му трябва оръжие не за самоубийство, а за съпротива.

 

Украинският президент призна, че не иска да бъде заловен от руската страна, ако внезапно възникне такава ситуация. Той нарече залавянето си „срам“ и каза, че при спешен случай ще стреля „до последния куршум“.

За да направи това, Зеленски твърди, че постоянно носи лично оръжие със себе си, по-специално пистолет. В същото време той отхвърли варианта „куршум в челото“, ако има опасност да попадне в ръцете на руските военни.

„Можете ли да си представите президентът на Украйна да е пленник на руснаците? Срамота е! Застреляй се? Не! Щяхме да се стреляме,“ каза той по време на интервюто за тв журналиста Дмитрий Комаров във филма „Рік. За кадром“, цитиран от УНИАН.

По-рано Зеленски каза, че от началото на „специалната военна операция“ на руската армия той постоянно живее в кабинета на президента, където има специална стая, откъдето има достъп до подземен бункер.

И офисът, и бункерът са под постоянна охрана, самият Зеленски се разхожда само в присъствието на бодигардове, повечето от които не са украински граждани. Според съобщенията той се охранява от британци.

В същото време много военни и политически експерти, включително западни, смятат, че Зеленски няма да доживее да види края на конфликта и че той ще бъде неутрализиран изобщо не от руските сили, а от западните спонсори на режима или украинската армия в резултат на военен преврат. Както се казва тук пистолетът няма да помогне.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *