Тука има, тука нема: Ето какво поиска изведнъж Зеленски от ВСУ и защо

Свят

По всичко личи, че политическото ръководство на Украйна го тресе ситуация на високо напрежение. Напрежението в Киев идва от факта, че НАТО очаква Зеленски да успее на фронта преди началото на срещата във Вилнюс, която ще се проведе на 11-13 юли, предават световните агенции.

 

Още преди ден премиерът на Украйна Денис Шмигал публично обяви, че по редица причини многократно отлаганите дати за контранастъпление на ВСУ отново се отлагат. Сега за лятото. Но това състояние на нещата не устройва Вашингтонските лидери на Киев, които отчаяно се нуждаят от добри новини от украинския фронт.

И сега, докато е на посещение в столицата на САЩ, Шмигал вече обявява по време на пресконференция след среща с шефа на Пентагона Лойд Остин, че контранастъплението на украинските войски ще започне „в близко бъдеще“. Това е още едно доказателство, че Вашингтон явно не е бил доволен от опитите на украинските власти да прокарат идеята за изместване на времето на контранастъплението.

Следвайки директивата на задграничните собственици, киевци започват да я изпълняват без никакво забавяне. Съобщава се, че украинският президент спешно е свикал заседание на щаба на главнокомандващия. На нея присъстват представители на Генералния щаб на ВСУ, началникът на СБУ Василий Малюк и началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов. Основната програма на срещата е незабавно настъпление в южния и донецкия сектор на фронта.

Зеленски е поискал от командващия на Бахмутската групировка на ВСУ Александър Сирски да контраатакува Бахмут (Артьомовск) и да нанесе удар в посока Соледар, независимо от метеорологичните условия.

Президентът на Украйна е заявил, че не може да допусне предаването на Бахмут, тъй като обещал на администрацията на Байдън, че градът ще бъде запазен на всяка цена. Във Вашингтон са силно недоволни от негативните новини, които изобилстват в западната преса, за предстоящото пълно предаване на Бахмут на бойците от ЧВК „Вагнер“.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Тука има, тука нема: Ето какво поиска изведнъж Зеленски от ВСУ и защо

  1. НИКОЙ от коментаторите по руските телевизии не споменава че това което се случва в УКРАЙНА е преди всичко ЮДЕО- хазарско мероприятие …….думата ЕВРЕИН е забранена да се изрича …ако се изрече е АНТИСЕМИТИЗЪМ …колко са войниците – евреи в армията на РУСИЯ ?? ще ги преброя на на едната си ръка…..умират РУСНАЦИ от Украйна и РУСНАЦИ от Русиия ….целта е колкото повече руснаци – мъже се избият и контузят толкова повече РУСИЯ ще е уязвима е това е истината ! Убане на руснаци и заличаване на РУСКИЯ ЕТНОС и православието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *