Зловещо! Народът скочи срещу протестиращите майки! Дебили ли сме наистина?

България отблизо

Трета седмица не спират протестите на родителите на деца с увреждания.

В студ, в дъжд, в пек те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Днес демонстрацията  ще бъде с автошествие в София, което ще тръгне в 18.30 ч. от Министерския съвет и ще продължи до НДК.

Валери Симеонов се извини дебелашки на нещастните жени и даже не отиде при тях. През стиснати устни заяви, че се извинявал, понеже коалицията го накарала. И се метна срещу медиите, че политизирали случая. Майките на деца с увреждания не само не приеха неискрените му думи,, но и продължиха  да настояват той да се оттегли от поста си.

За 15-ти пореден ден недоволните ще се съберат пред сградата на Министерския съвет в столицата, за да настояват вицепремиерът да напусне поста си.

Колите ще тръгнат в посока улица Раковски и ще преминат покрай централата на Националният фронт за спасение на България. Очаква се полицията да затваря поетапно улици и булеварди в центъра, по които ще премине протестът.

А в това време в мрежата се вдигна вой. Не срещу виновника за думите „кресливи жени с уж болни деца“, а срещу самите майки.

Столични жители ревнаха, че протестиращите им пречели на спокойствието. Създавали задръствания и пречели на трафика.

Люти думи и клетви засипаха нета. Кои са тези, че ще ми пречат да се прибера от работа? Нахалници изнудват мирните граждани. Да си стоят в палатките и да мълчат. Какво ме интересуват техните деца, да не са ги раждали! Моите са живи и здрави. На мен ми е по-важно спокойствието, а не разни женици, които не спряха да ни тормозят.

И прочие, и прочие, и прочие…

Явно вицът защо пред българския казан в ада няма дяволи да го пазят е адски верен и показва цялата ни народопсихология.

Един народ, който не е съпричастен към страдащите, не е народ, а егоистично стадо.

Като видиш процесия от хора със справедливи искания, слез и се присъедини.

Покажи малко човещина, малко съпричастност. Подай ръка на слабия, на падналия.

Но такъв народ у нас май няма.

Защо се сърдим на политиците, че не ни уважават и се подиграват  с нас, когато просто са прави?

Защо нито един протест не завършва с победа, а с пълно фиаско?

Защото сме толкова безнадеждно разединени и даже бунтовете ни са егоистични! И всеки гледа в своята паница.

Днес тече протест на птицепроизводителите  пред БАБХ.

Протестът на майките бе обявен предварително. Какво пречеше едните да подкрепят другите и да се получи една наистина внушителна човешка маса, която търси правата си?

Но не.

Българинът е егоист.

Той протестира само когато го настъпят лично. А другите не го интересуват.

Ето защо в България нищо не можем да доведем докрай отдолу нагоре.

Добре, че горе сами се избиват и свалят.

Така и цензурата, метната като черен воал върху протестиращите майки и пълната забрана на репортажи по медиите става излишна.

Те мълчат, но и народът не се интересува кой за какво протестира.

Единствено гледа себе си. Да му е топло, да му е спокойно и да има пари за биричка пред телевизора.

Затова и цял свят да се промени, ние ще си останем с ракийцата и ще напопържаме под измислени никове в социалните мрежи.

А един професор ни нарече дебили и някои даже се обидиха.

Та защо? Думата е много мека.

А коя е истинската, си отговорете сами!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

Tagged

6 thoughts on “Зловещо! Народът скочи срещу протестиращите майки! Дебили ли сме наистина?

  1. МАЙКИТЕ СА ГОЛЯМА РАБОТА! НО В КРАЯ НА КРАИЩАТА, МАЙКАТА ЩЕ ПОЛУЧАВА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, А ПОРАСТНАЛОТО ДЕТЕ ОЩЕ 500 – 600 ЛЕВЧУГИ. ИЛИ СУМАРНО – ХИЛЯДАРКА!?! В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ПЕНСИОНЕР С 45 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ – 300 ЛЕВЧУГИ?!? СПРАВЕДЛИВОСТ ПО БЪЛГАРСКИ!

    1. А знаеш ли колко „левчуги“ отиват за гледането на такова дете? Или и ти си от дебилите?

  2. SPOKOISTVIETO NA SOFIYNCI NE BIVA DA SE NARUSHAVA. TE SA BOGOIZBRANI,TE EDINSTVENO ISKAT SPOKOISTVIE I ZELEN SVETOFAR.TE SA GLAVNITE PODRAJNICI NA TAZI VLAST, ZASTOTO MALKO ILI MNOGO TE IMAT OBLAGI OT NEY’ KADE OT NAEMITE OT JILISTA PRIDOBITI PO TATOVO VREME , KADE OT RESTITURANITE TAKIVA KADE OT VAZMOJNOSTA DA IZBIRAT RABOTATA SI. TE SA SOFIYNCI VSICHKO OSTANALO E PROVANS I MNOGO OTDAVNA SA ZAGUBILI CHUVSTVOTO ZA SAPRICHASNOSTI BYGAT OT VREME NA VREME NA NYKOI PROTEST, KATO GI NASTAPYT PO MAZOLA

  3. Г-н Бънч,прочетох вашия коментар и съм дълбоко възмутена от вашите „сметки“!Искам да ви попитам само едно, майките ли са виновни за нашите пенсии! Защо правите тези сравнения! Вие нямате ли деца,и ако имате сигурно са здрави и отдавна си имат свои деца които обаче са здрави и затова негодувате! А, ако бяхте на едно от техните места така ли щяхте да разсъждавате? Вместо прочитайки статията да възнегодувате против тези недоволните на които им е нарушено спокойствието и които с гордост казват“моите деца са здрави“, вместо да изроптаете, че ние българите вече не сме народ единен а сган нечовешка неинтересуваща се и несъпричастна към болката на нещастните и наистина бедните ровещи по кофите с боклука вие сравнявате заплати и пенсии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *