Ивайла Бакалова закопа Борисов с тези думи

България отблизо

„Да, познавам Бойко Борисов. Не сме в близки отношения със сигурност. През годините съм участвала в някакви кампании за деца на загинали служители на МВР и по-скоро сме се виждали по работа“, това каза в студиото на Euronews Bulgaria Ивайла Бакалова, която е „Мис България 2001“ и водещ свидетел по делото „Барселонагейт“. 

„Борисов на моменти не познава и много близка част от неговото семейство, така че не се учудвам и по никакъв повод това не ме обижда. Да не ме познава Бойко Борисов може би не е никак лошо. Казала съм достатъчно по „Барселонагейт“ в качеството си на свидетел“, обясни Бакалова.

 

Същият ден Борисов заяви, че не познава миската и няма да си даде имунитета. „Как може да знае нещо за мен, като не ме познава? Поне футбол да сме играли“, бе коментарът на бившия премиер, като преди това бе посочил, че не е виждал Ивайла Бакалова от десетилетия и не е говорил с нея.

„Познавам Борислава Йовчева, но това ще е всичко, което ще кажа за нея, защото не искам да попреча на разследването. Не мога да кажа заради разследването дали тя ми е показвала тест за бащинство на детето й, както и как се е сдобила с къщата в Барселона“, добави тя.

„Най-накрая прокуратурата се е събудила от дългия си зимен сън. Нямам предвид само този главен прокурор, а доста главни прокурори назад. Прокуратурата се е събудила по политически причини. Също по политически причини беше и заспала.

Но по каквито и причини да се е събудила, аз наистина искам да видя какво ще направи тази прокуратура. По-добре късно, отколкото никога“, казва Бакалова.

„Аз и целият български народ искаме да разберем какво точно се е случило. Надявам се целият български народ да получи чувство за справедливост“, посочва тя.

„Според мен разследването не цели да установи дали Борисов е баща на това дете. За мен това е ясно и спирам до тук. По-скоро какви пари са се вземали от държавни средства, за да се грижи за това дете“, коментира още миската.

„Държавата се управляваше като лична фирма. Това, на което бях свидетел, беше 2-3 години опити за изнудване.

Към мен имаше и има натиск от свързани с политици. Изнудването започна преди протестите, 2-3 години преди това. Веселин Денков никога не е финансирал протестите“, отбеляза Бакалова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *