Ивайло Мирчев внезапно нападна Тагарев. Ако Путин направи десант във Варна, с хляб и сол ли ще го посрещнем?

България отблизо
“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?”. С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. 

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

 

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови.

 “Трябва всички да си даваме сметка, че Русия е опасност, а за съжаление у нас има много хора, които са готови да посрещнат Путин с хляб и сол”, каза Мирчев.

 

Tagged

2 thoughts on “Ивайло Мирчев внезапно нападна Тагарев. Ако Путин направи десант във Варна, с хляб и сол ли ще го посрещнем?

  1. Мирчев, ама ти наистина ли имаш съмнения, как ще бъде посрещнат Путин във Варна ? Не само с хляб и сол , но и с широко отворени врати. От сега си мисли на къде ще бягаш.Ужасно противен си !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *