Ивайло Мирчев скочи на Радев: На Путинския троянски кон няма да му се получи!

България отблизо
Президентът Радев се е загрижил, че с новата такса за транзит на руски газ през България от 20 лв./мВтч ще фалира „Булгартрансгаз“ и ще пострадат отношенията ни със Сърбия и Унгария. Радев удобно пропуска факта, че таксата ще се плаща от Газпром, а не от неговите клиенти.

И Сърбия и Унгария купуват газ от Газпром на фиксирана цена от входни точки на собствените си граници, като транспортирането и всички разходи до там са грижа на руската компания и подобна такса не оказва никакво влияние върху крайната цена. За България тази такса означава около 2 млрд. лв. допълнителен приход в бюджета.

Както с Лукойл и сега Радев се грижи не за българския, а за руския интерес – този на Газпром. Вместо в действията му да се вижда синергия с тези на българското правителство, Радев опитва отново да обслужва Путин и да полага грижи за приходите в руския бюджет.
С Лукойл Радев защити отново руския интерес, позволявайки на компанията да не плати над 2 млрд. лв. данъци в страната ни, пари, които захраниха военния бюджет на Путин.

Радев все повече се държи не просто като проводник на руските интереси в България, но като агент на Путин, който обслужва кремълските желания. А това освен, че генерира несигурност, предизвиква снизхождение в НАТО и ЕС, струва на страната ни милиарди всяка година.

Няма да му се получи на путинския троянски кон в България Радев да саботира всичко, което ни откъсва от путинова Русия – от реформата в службите, през диверсификацията на ядреното гориво, руските газ и петрол, строежа на Белене, та чак до запазването на старото ни съветско въоръжение.

Радев е човек от друга епоха. Епоха, в която се прекланяха главички пред съветския вожд и заветите се изпълняваха безропотно. Време е да помислим за българския национален интерес и да бъдем държава независима от чуждо влияние, особено от помешчик като Путин.

 

Ивайло Мирчев, Facebook

Tagged

3 thoughts on “Ивайло Мирчев скочи на Радев: На Путинския троянски кон няма да му се получи!

  1. Напротив , на американските бълхи полазили българската глава няма да се получи!Радев не е на издръжка на чужда държава, като списвача на тая клевета!

  2. Това недоразумение което се търкаляше като свиня в пепелта си остава свиня

  3. Този лъжец, заедно с Христо Иванов при фалшивата постановка в Росен , може само един път на излъже присъствалите хора. До къде са стигнали ? Каква манипулация ! Откъде да знаем, че майка му на Иванов е първа дружка с Доган. Тогава този дебелак, за когото пишат, че ядял 5 пъти през деня в НС се търкаляше по прашната земя като заклано прасе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *