Иван Гарелов тайнствено: В последния момент ДБ може да променят мнението си за ДПС!

България отблизо

„Има такъв народ“ (ИТН) са със самочувствието, че са спечелили изборите и имат правото да управляват и решават.

Демократична България“ (ДБ) пък са със самочувствието, че имат най-голям политически опит, което е вярно. Имат амбицията тяхното влияние да нарасне и те да бъдат центъра, около който ще се формира десницата в България.

Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) имат претенцията, че бяха най-активните на протестите.

Важно е към какво се стремят – да ликвидират Бойко, да изчегъртат нещо, да се борят с корупцията… в това отношение има съществени различния между партиите“, това заяви журналистът Иван Гарелов във връзка с политическата обстановка в България.

„От ИТН провиждат, че зад имената на министрите от служебния кабинет, които първо поканиха, а после не, стоят интереси на някакви групировки.

Става въпрос за министрите, които и от ДБ предложиха на Слави.

От ИТН подозират, че въпросните министри са изразители на групировката около Иво Прокопиев.

Тези министри се пазят от такива отношения, но всички говорят за тези зависимости“, категоричен бе Гарелов в сутрешния блок на bTV.

Ключето за разбирането на поведението на Слави е, че искат да разбият политическия порядък. Те искат да бъдат оригинални, да внасят нещо свое, да наложат своята воля.

Именно заради това във всеки един момент те са предизвикателство. Няма лошо – ще улегнат нещата.

Лошото е, че нарушават едни установени правила, вписани в Конституцията.

Например – правилото, че определеният за министър-председателят трябваше да връчи имената на министрите още при президента Радев щом получи мандата“, категоричен бе Гарелов.

Той обясни, че очаква от днешните разговори „БСП вероятно да подкрепи правителството, но ще иска писмено споразумение, което ще остане „ей така“.

ДБ много е вероятно да играят контра и да не подкрепят правителството на ИТН. Що се отнася за ИБГНИ мисля, че там няма единно мнение“.

Зависи от поведението на две партии дали ще има предсрочни избори. Първо поведението на ГЕРБ – дали ще гласува в парламента кабинета или ще излезе.

Другата партия е ДПС. Не знам дали в последния момент ДБ няма да си промени мнението за ДПС“, категоричен бе журналистът Иван Гарелов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *