Иван Гешев заплаши политическите партии! Вече говори от името на Сотир Цацаров!

България отблизо

От името на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и ръководството на Прокуратурата на Република България заявявам, че няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати и съдебни служители само и единствено защото са изразили лична позиция. 

На старанието да бъдат демонизирани отделни магистрати ще бъде отговорено с всички позволени от закона средства, включително и с ясно изразено становище за подкрепа.

„Опитите за политически натиск, за представяне на прокурорите и следователите като втора ръка магистрати, които нямат собствено мнение и гласуват под строй, видимо са мотивирани от партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани.

Обяснимо е старанието на някои партии, бизнес кръгове, обвиняеми, подсъдими и/или осъдени лица, както и на техни представители, за пореден път да пробват да изключат професионалната ни общност дори от възможността да изразим мнение за собствения си избор на главен прокурор на републиката.

Сигурен съм, че прокурорите, следователите и съдебните служители заедно ще отговорим на очакванията за справедливост и сигурност на всички български граждани, независимо от обществения или социалния им статус“, казва Гешев в позицията си, изпратена до медиите, цитиран от blitz.bg.

Значи ето къде го стяга чепика Иван Гешев. Предстоящият избор на Главен прокурор. И въпреки че за тази длъжност той е единствен кандидат. Борисов и ГЕРБ не допуснаха друга кандидатура, за да избегнат състезателното начало. Не за друго, а защото вече се страхуват и имат непоносимост към всякакви състезания, избори и конкуренции. Искат победата им да е предварително решена. И после само да се хвалят колко са добри и как побеждават всички.

Но, на народа му омръзна този цинизъм. И накрая ще излезе на избори като един, за да смъкне веднъж завинаги омразната диктатура. И въпросът тук не е дали това ще стане. То не само ще стане, то е неизбежно. Истинският въпрос е кой ще влезе във властта след Борисов и ГЕРБ? Дали това ще бъдат пак някакви Борисови и на Запада креатури, които ще продължат без Борисов, но по Борисовски?!

Или на власт ще дойдат хора, които са решени да ни освободят от задушаващия капан на ЕС и НАТО. Да възстановят и развият българската икономика. И да направят най-сетне България достойна и просперираща държава, с народ, който уважава себе си, своята история, традициите си и славянското си семейство. Вече има за кого да се гласува извън ГЕРБ. Преди месец бе учредена партия „България на труда и разума“, която иска да направи точно това. И само от нас зависи дали ще гласуваме за нея, за да дадем възможност промените да станат факт. Всички останали партии или проекти за нови партии са повече или по-малко свързани със статуквото, създадени са с пари на Запада, и на наши олигарси, или пък обслужват чужди интереси, които противоречат на българския национален интерес.

Така че партия „БТР“ остава единствената необвързана с олигархични мафиотски структури и чужди интереси. А на всичко отгоре, нейните учредители заявяват, че ще освободят България от капана на ЕС и НАТО. И ще започнат ускорено възстановяване на икономиката. Дано българските граждани да изберат тази партия за своя. За да победим най-после статуквото и олигархията. И да се върнем в своето славянско семейство в Евразийския съюз.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *