Иван Демерджиев: Трима от служителите на МВР, помагали на Георги Семерджиев, са на ръководно ниво

България отблизо

След извършена проверка стана ясно, че 40 служители от системата на МВР са нарушили задълженията си, като са помагали на Георги Семерджиев, който помете с джипа си две момичета на столичния бул. „Черни връх“ на 5 юли вечерта.

„Да, има служители, които са показали притеснително поведение. Някои от тях са на ръководно ниво, а други – на средно и изпълнителско ниво“, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Относно полицай Симона Радева, чието име бе свързано като „помагач“ на Георги Семерджиев, Демерджиев съобщи, че има достатъчно данни за подпомагане и подлежи на дисциплинарно наказание.

„Констатирано е поведение за съдействие на лице, извършило криминална проява. Тя го е подпомогнала по няколко начина, които ще станат обществено достояние“, поясни още Демерджиев.

„Има данни тя да е имала комуникация и контакти с него и преди произшествието значителен период от време. Всеки полицейски служител, който си позволи да съдейства на лице, извършило криминална проява, ще бъде санкциониран безкомпромисно. От тук нататък ще следват дисциплинарни мерки – ясни и категорични“, каза Иван Семерджиев.

„Ще има уволнения за всеки един от тези служители, за които се съберат достатъчно доказателства. Вярвам, че ще има и на ръководните служители, за които споменах. Те са трима души“, допълни още Демерджиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *