Иван Нейков: Властта изведнъж се сети, че медицинските сестри и лекарите са нужни!

България отблизо

Докато ругаехме медицинските сестри по первазите, както и лекарите в болниците, изведнъж се сетихме, че са важни, че без тях не можем.

Това възнаграждение от 1000 лева за медиците и сестрите по време на епидемията е коректно, и правилно действие. Но, съвсем не е достатъчно. Сега се сещаме и за още нещо. Трябва ни работеща българска икономика, за да се справяме с подобни предизвикателства.
Забележителното е колко бързо забравихме как ругаехме медицинските сестри по первазите и се сетихме, че наистина отпред на фронта стоят точно здравните работници.

Може би наистина с времето ще се стигне до продължаване на това допълнително плащане, но животът ще го покаже. Това коментира пред Нова тв бившият социален министър Иван Нейков.

Животът сам ни показва, че можем без бюрокрация. И актуализирането на пенсиите ще може да се направи, без да караме хиляди българи да ходят по отделите, посочи той.

Животът ни поставя в момента пред изпитание. В момента сме в такава ситуация, че неща, които с години щяхме да ги правим, сега, понеже сме на зор, ще ги направим много бързо, коментира Нейков, цитиран от frognews.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *