Ива Митева: В момента България има нужда от хора като мен, не съм сваляла Никола!

България отблизо
Ива Митева коментира твърдението на бившия член на ПГ на ИТН Николай Радулов, че тя е в основата на заговора за свалянето на Никола Минчев като председател на парламента. Тя заяви, че се е опитала да спре тогава това решение.

„Съжалявам, че колега на тази възраст може да лъже така безогледно. Аз мога да застана на детектор на лъжата. Искам и той да застане – да видим кой лъже. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо извън „Има такъв народ“. Николай Радулов ми предложи да преподавам в неговия департамент в НБУ. Николай Радулов се отцепи. Не знам дали изобщо е познавал Никола (б.р. Минчев), за да го нарича толкова фамилиарно, но аз тогава отказах това решение да бъде внесено, отнесох гнева на моята група, но на следващия ден, когато Никола Минчев отказа да закрие заседанието и стана скандалът, те ми казаха, че не съм била права и започнаха да събират подписката. Подписах се последна“, посочи тя.

Коалиция „Заедно“ залага на хора с опит, които са професионалисти. Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа, заяви председателят на коалицията Ива Митева. Тя допълни пред БНТ, че приоритет не е младостта, а натрупаният опит.

 

„В момента България няма нужда да се учат хората. Има нужда от опитни хора, знаещи хора, мъдри и разумни хора, които да влязат и да започнат да работят и това, което са научили през времето, да го дадат на страната ни. Три основни думички са изключително важни за нас. Първата е „доверие“ – знаем стойността на доверието и знаем какво задължение имаме към тези, които ни го дават. На второ място думата е „отговорност“ – на първо място пред самите себе си. Трябва да сме отговорни дори и за това, което мислим. И на трето място – „почтеност“. Всички, които сме се събрали, смятам, че сме почтени хора. Всички влизаме с имената си и знаем цената на нашите имена и искаме да излезем чисти с тези имена с гордо вдигната глава“, заяви Митева.

 

Относно решението си да се оттегли от „Има такъв народ“ тя каза, че вероятно са се изчерпали взаимно. Подчерта, че остава с добри чувства към всички колеги. Благодари на Слави Трифонов за всичко, което е направил за нея – за това, че я е поканил във формацията, за това, че е станала разпознаваемо лице.

„Може би многото трусове в парламентите доведоха до това решение“, смята тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *