Иво Христов: Моята кауза е президентска република. Сегашните политици ни готвят страшен капан

България отблизо
„Моята кауза е президентската република. Няма да се кандидатирам за евродепутат или за депутат за Народното събрание. Ние сме на финала на парламентарната република и конституционната криза е факт“. Това заяви пред БНТ евродепутатът Иво Христов.

Според него този кабинет е ничий, тъй като нито парламентът го е избирал, нито президентът го е назначавал, което е и най-опасният пробив в новата конституция.

 

„Този кабинет ще се превърне в кабинет на задкулисието, имам предвид целия сбор от корпоративни, лобистки и външни влияния, които могат да насочват политиките на това правителство“, допълни Иво Христов.

 

„Всеки с всекиго е скаран за нещо, има натрупана критична маса от междуособици, между идейни несъвместимости, лобистки конфликти, което ги прави несглобяеми. Те са били сглобени силом под външно влияние, но дори това не успя да скрепи сглобката“, коментира Иво Христов.

 

 

„Аз се радвам, че с колегите ми в Европейския парламент бяхме единни и последователни с колегите ми срещу войната в Украйна. Социалните каузи са общи, но те не помагат за решаването за кризата с войната“, каза още Христов.

 

„Помощта, която САЩ готвят за Украйна, ще удължи касапницата. Европа също сбърка пътя – без да е решила ребуса, със зелената сделка обърка бизнеса“, смята Христов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *