Кирил Петков каза от къде ще се вземат новия главен прокурор и новите шефове на тайни служби!

България отблизо

Може да внесем от чужбина главен прокурор, шеф на КПКОНПИ и хора за службите за борба с корупцията. Това заяви в предаванeто „Лице в лице“ по БТВ премиерът Кирил Петков. 

 

Правим с мой съветник списък на българи в чужбина, които имат подходящо образование, за да влязат в МВР, новата комисия „Антикорупция“, специалните служби, обяви министър-председателят Кирил Петков.

Кирил Петков каза, че за нов главен прокурор трябва да се направи избор между няколко човека. „Ще гледаме най-квалифицираните хора и те да се състезават с техните CV-та, да видим кой какво е постигнал и какви цели има за България. Този човек трябва да е морален и много смел“, отбеляза министър-председателят на България.

 

ПРАВИМ КАСТИНГ ЗА УСПЕШНИ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА

В момента правителството прави списък с българи, живеещи в чужбина, които имат образование, да работят в службите срещу корупцията. По думите му, за да се изчисти системата, са необходими независими хора, които да нямат свързаност с разследваните лица.

„Правим списък с хора, които са в чужбина и имат опит с антикорупция, ще се опитаме да ги привлечем“, призна Петков. „Няма наши и ваши, а хора, които искат да изчистят България от корупцията и хора, които искат да се закрепят колкото се може по-дълго. Затова правим списък с българи в чужбина, които могат да се върнат и да помогнат. Нужен ни е човешки капитал“, обяви той.

И да имаме възможността да изберем между няколко човека. Ще гледаме най-квалифицираните хора, те да се състезават„, коментира премиерът по повод бъдещата фигура на главния прокурор.

Само, ако махнем корупцията от българската система, целият потенциал на икономиката ще се отключи. Ако това успеем да направим, ще видите колко бързо ще тръгнем по пътя на растежа“, убеден е премиерът. „Няма наши и ваши, има хора, които искат да изчистят България от това бреме – корупцията“, каза още Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *