Идва окончателният удар: Путин назначава най-добрите генерали в щаба на руската групировка в Украйна!

Свят

Москва назначава началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов за командващ руската групировка в Украйна, предават световните агенции.

Досегашният командир Сергей Суровикин е преназначен за заместник на Герасимов. Той пое поста на 8 октомври и на практика остана на него три месеца.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу назначи и още двама заместници – генерал Олег Салюков и генерал-полковник Алексей Ким.

Москва обосновава реорганизацията с „разширяване на обхвата на задачите, които трябва да бъдат решени“, както и с необходимостта от по-тясно сътрудничество между отделните части на армията.

От Министерството на отбраната уточниха, че решението за повишаване на нивото на ръководство на Специалната военна операция е свързано с „разширяване на мащаба на задачите, решавани в хода на нейното изпълнение, необходимостта от организиране на по-тясно взаимодействие между видовете и родовете войски на въоръжените сили, както и от подобряване на качеството на всички видове поддръжка и ефективността на управлението на групите войски“.

Тези назначения означават само едно. Идва часът на окончателният руски удар, който ще сложи точка на съпротивата на украинските сили и на войната в Украйна. Точно затова Владимир Путин назначава най-добрите от най-добрите руски генерали. И на всеки дава отделен ресор, за да се концентрират те върху по-малко задачи и да ги изпълнят много по-точно и с мълниеносна ефективност, която да гарантира победата.

Така генерал-полковник Сергей Суровикин става главнокомандващ на Въздушно-космическите сили, какъвто беше и преди, армейски генерал Олег Салюков, става главнокомандващ на Сухопътните войски, а генерал-полковник Алексей Ким, заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили, заедно със Суровикин“, обясняват от военното ведомство.

И още нещо. Ген Суровикин и досега изпълняваше в Украйна планът на своя колега и учител ген. Герасимов, който беше началник на Генералния щаб на цялата руска армия. Сега този най-добър от най-добрите ген. Герасимов, заедно с ген. Суровикин и другите тръгват на бой срещу Киев и неговите господари.

Това не предвещава нищо добро за украинските марионетки и техните западни шефове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *