Извадиха Мира Радева от нафталина и тя предрече кои четири партии ще свалят ГЕРБ

България отблизо

Слави Трифонов може да стане трета сила. Той ще изчисти от терена по-дребните партийки като „Воля“ на Марешки, като „Атака“ на Сидеров – всички такива той ще ги обере. Според мен Слави, ако успее да си изиграе картите добре, ще измести от третата позиция ДПС.

Това заяви в свое интервю позабравената социоложка, кръчмарка и народна певица Мира Радева.

Слави  има потенциал и това съм  го видяла още в началото на 2016 г.  А и референдумът на Трифонов е достатъчно доказателство. Тогава той изпусна възможността, поколеба си, но  в момента е сериозна заявка. Слави има шанс да хване т.нар. плаваща периферия – по-млади, по-националистически настроени, на които са им омръзнали познатите партии.

Проучванията дават на формацията на Манолова резултат около 4-те процента, което прави прогнозата за нея изключително трудна. Ще се реши  в последния момент, зависи от кампанията. Много лоша е практиката на нашите партии да правят кампании в последния момент, за да не си изкарват козовете отрано. Смятат, че това е добре за тях, но всъщност е супер зле и прави изборния процес непредвидим, с изненади до последния момент. А при нея ще има изненади.

-Остават ли ДПС стабилен играч, след като Слави може да ги измести от третата позиция? 

О, той просто може да направи повече от тях. Те са стабилни, ще си вземат тяхното, но имат естествена граница. Базирани са основно сред турци и роми, колкото и да се опитват, българският вот ще си отиде другаде. Слави няма да вземе от ДПС, разбира се, но Движението има естествена граница, докато той има по-голям потенциал. Той ще обедини патриотичните гласове и  ще изтегли килимчето изпод краката на ВМРО и НФСБ.

–  Възможно ли е следващият парламент да е толкова фрагментиран, че да се наложи да ходим на трети избори, предсрочни парламентарни? –

-Не, по-скоро очаквам да се договорят ОФ антиГЕРБ, казах го още в началото на протестите. За въпросното ОФ ще помогне влизането в парламента на Мая Манолова. Почти сигурна съм, че Манолова, Трифонов, Нинова, ДПС може да се обединят срещу ГЕРБ и да заформят ширококоалиционен кабинет.

А какво каза социоложката само преди пет месеца вижте ТУК

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *