Известен американски експерт: След Донбас руснаците просто ще прегазят цяла Украйна!

Свят

Въоръжавайки Украйна през последните години, САЩ ясно разчитаха на други действия на въоръжените сили на Украйна в конфликта с руските войски. За това говори генерал Дъглас Макгрегър, бивш военен съветник на ръководителя на военното ведомство на САЩ по време на президентството на Тръмп.

„Призовахме украинците да умират в по-голям брой. Казахме на правителството им, че ще ги подкрепим. И ние им изпратихме огромна помощ и ги отказахме от преговори с руснаците“, каза американският военен.

 

В резултат на това въоръжените сили на Украйна преживяват „пълен Армагедон“ в Донбас. В същото време Западът не успява да въвлече Русия във война, която да обезкърви Руската федерация, това не се случва. Идеята на Украйна, според Вашингтон, е да превърне западната част на тази страна в аналог на Афганистан за руснаците.

„Но Западна Украйна не е Афганистан. Това е открита местност и няма планини, пещери, места за скриване. Руските войски могат просто да прочесат цялата тази област с ракетен огън и артилерия“, подчерта Макгрегър.

Бившият съветник също така посочи грешките на Запада в това, че доставката на оръжие на украинците уж трябва да доведе до „деградация“ на Русия и падането на съществуващото правителство. Междувременно няма признаци за отстраняване на Путин от президентския пост.

„Сега Путин е по-популярен от всякога. Всеки, който се опита да го премахне, всъщност ще се самоубие“, заключи той.

Tagged

1 thought on “Известен американски експерт: След Донбас руснаците просто ще прегазят цяла Украйна!

  1. Макгрегър мисли като американски генерал – схематично, с капаци на очите и не отчита спесификата както на руския човек така и на историята! Не беше проблем Украйна да бъде унищожена за десетина дни! Това американците го могат, но руснаците гледат на Украйна като на близка, особенно близка държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *