Извънредна ситуация пред НС! Недоволни от сглобката и полиция в яростна схватка, отнесе го и правосъдният министър /СНИМКИ/

България отблизо

Извънредна ситуация се разиграва пред сградата на Народното събрание в София. На жълтите павета са се събрали недоволни граждани, които протестират срещу продължаването на управлението на „сглобката“.

Част от участниците са се опитали да влязат в парламента. Полицията обаче не ги е допуснала и се е достигнало до спречкване и бой между протестиращите и униформените. Сред недоволните е и бившият служител на ДАНС Росен Миленов, който бе инициатор на референдум за запазване на лева, но не е член на партия „Възраждане“.

 

В този момент в сградата се е опитал да влезе и правосъдният министър Атанас Славов. Протестиращите обаче са насочили недоволството си и към него. Наложило се е полицаи да ескортират депутата до входа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Денков подаде оставка преди два дни. Сдаването му на поста бе част от споразумението с некоалиционните партньори от ГЕРБ-СДС, за да може да се изпълни ротацията. Въпреки плановете за ротация обаче има разногласия около управляващото мнозинство за състава и начина на управление на бъдещия парламент.

Президентът Румен Радев обаче ще завърти рулетката. Идната седмица предстоят разговори между държавния глава и политическите партии. 

В събота пък ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се опитат да се разберат дали могат да осъществят ротацията на правителството или страната ни ще бъде изправена пред нови избори.

Източник: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Извънредна ситуация пред НС! Недоволни от сглобката и полиция в яростна схватка, отнесе го и правосъдният министър /СНИМКИ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *