Борисов, ден преди преговорите, нанесе тежък удар на Асен Василев

България отблизо

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание за предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч. 

„Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер“, каза Борисов, визирайки Мария Габриел.

По думите му решението за министрите трябва е изцяло в ръцете на Габриел.

„Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи“, посочи той.

 

Борисов излезе с нова оферта към ПП-ДБ.

„След като министрите не са им важни, ГЕРБ взема всички министри, даваме им Външно и съответно да предложат регулаторите и да ги гласуват само с техни хора“, шеговито каза лидерът на ГЕРБ.

„Това, което го говорят, ако беше в друго време, вие може би щяхте да обявите този, който го казва, за луд. За първи път разбрах, че министрите и управлението на държавата са второстепенни и ние всъщност сме държава на регулаторите. Колко е абсурдно това“, възмути се Борисов и обясни, че в момента в регулаторите има назначения от партии, които ги няма – „Атака“, Воля, НФСБ, АБВ дори, защото са за 7 г.

 

 

Това щедро предложение да разделим регулаторите 50:50 нито е конституционно, нито е правилно, нито е морално, отсече Борисов и допълни, че след 1 г. и ГЕРБ, и ПП може да ги няма. А ние за 7 г. ще предопределяме и ще изхвърляме другите партии от раз“, допълни той.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *