Извънредни новини за падналия МиГ-29! Объркали останките. И още…

България отблизо

Два нови контакта са открити по време на операцията за издирване на останките от самолета МиГ-29 и черната кутия.  Оказа се, че другите два локализирани контакта са всъщност от стари метални тръби, а не останки от самолета. Това съобщи за Радио Варна контраадмирал Кирил Михайлов-командир на ВМС.

 

 

Вероятно останките му са се разпръснали на голяма площ, а и ние не знаем точното място на приводняването, така че сме длъжни да направим голям периметър, за да установим мястото, където се е разбил самолетът.

Той посочи, че надеждите са да намерят опашната част от самолета, където е и черната кутия. Нищожна е възможността кутията да бъде открита самостоятелно, тъй като тя е много малка, обясни Михайлов.

Припомняме, че  през нощта срещу сряда изтребителят МиГ 29, пилотиран от 47-годишния опитен летец, се разби в Черно море по време на учениe. Няма данни той да е катапултирал. Както става ясно, все още не е открита и черната кутия на самолета, която е ключова за установяването на причините за инцидента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *