Извънредно! Искат имунитета на Елена Йончева!

България отблизо

Държавното обвинение в България е отправило официално искане до ръководството на Европейския парламент да бъде свален имунитетът на евродепутата от БСП Елена Йончева, за да бъде разследвана от българската правораздавателна система.

Това е съобщил преди минути в пленарната зала в Страсбург шефът на ЕП Давид Сасоли, пише Faktor.bg, като се позовава на източници от белгийската столица.

Давид Сасоли е информирал евродепутатите, че е разпоредил искането на българската прокуратура да бъде изпратено в комисията по „Правосъдие и правни въпроси“. Запознати с европейската процедура твърдят, че подобни искания се разглеждат и уважават незабавно от европарламента, а до сега е нямало случай да е отказано свалянето на имунитет на европейски депутат. Искането на българското обвинение е във връзка с образуваното наказателно производство срещу нея за пране на пари по аферата КТБ.

На няколко пъти Йончева обясни, че не е участвала в никаква схема и никакво пране на пари.

В момента повечето смятат, че искането на имунитета й е политическа поръчка.

Tagged

2 thoughts on “Извънредно! Искат имунитета на Елена Йончева!

  1. ВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ ИЗНЕНАДА ! СПОРЕД МОЕТО СКРОМНО МНЕНИЕ, ПОЛИТИЧЕСКОТО И ИКОНОМИЧЕКОТО БЕЗСИЛЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ОБАЧЕ И НЕВЕЖЕСТВОТО ГИ ПРИНУЖДАВА ДА ДЕЙСТВАТ НА ПРИНЦИПА “ КОНТРА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ “ . ТОВА ВАЖИ НЕ САМО ЗА ТОЗИ СЛУЧЙ!! . .ВСИЧКО ТОВА ,ТЕ СМЯТАТ ДО „ОТКЛОНЯВАНЕ“ ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.- ТАКА СИ МИСЛЯТ ТЕ .!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *