Извънредно лоши новини: Ще останем ли без бензин?! В Брюксел постигнали споразумение за забрана на руския петрол, идващ по море!

България отблизо

В понеделник лидерите на ЕС постигнаха съгласие за забрана на вноса на руски петрол за 27-те страни от блока, съобщи председателят на Европейския съвет ЕС Шарл Мишел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Лидерите на Европейския съюз постигнаха компромис за налагане на частично петролно ембарго на Русия по време на среща на върха, посветена на подпомагането на Украйна с дълго отлагания пакет от санкции, който беше блокиран от Унгария, съобщи Асошиейтед прес.

Частичното ембарго обхваща само руския петрол, внасян по море, като се допуска временно изключение за вноса, доставян по тръбопроводи.

Мишел заяви в Tуитър, че забраната ще обхване незабавно повече от две трети от вноса на петрол от Русия, „като по този начин се ограничи голям източник на финансиране за нейната военна машина“.

Лошата новина е, че руският петрол идва в България по море, с танкери. Ако спрат доставките на руски петрол в България, ние няма да имаме бензин. Защото 90% от бензина, който ползваме се добива от руския петрол.

Въпросът е ние роби на ЕС ли сме, че трябва да се съобразяваме с Брюксел, който иска да решава вместо нас?! Не ни ли стигнаха тези 30 и повече години, в които ЕС решаваше вместо нас?!

Резултатът от есаджийското „решаване“ на нашите проблеми е, че населението ни от 9 милиона се съкрати на 5 милиона, а България стана най-бедната страна в Европа.

Сега искат окончателно да ни затрият, понеже никоя икономика не може да издържи без бензин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *