Дори „Ройтерс“ призна: Руската армия отново мачка наред! Ето какво унищожи сега!

Свят

Руските сили са нанесли удар по корабостроителница в южния украински град Николаев. Унищожени са още много други цели. Това твърди „Ройтерс“ като цитира руското министерство на отбраната.

Руските ракетни войски и артилерия удариха хангар на корабостроителницата „Океан“ в Николаев, унищожавайки превозни средства и друго оборудване, посочват от ведомството.

 

По информация на говорителя на министерството Игор Конашенков, става въпрос за над 15 украински танка и бронетранспортьора, както и пет артилерийски оръдия с голям калибър.

Той допълва, че са унищожени четири установки на реактивна система за залпов огън „Град“, 46 единици въоръжение и украинска военна техника, както и склад за боеприпаси в района на Новомихайловка.

Ето и пълната сводка от ген. Конашенков:

Високоточни ракети унищожиха два командни пункта, комуникационен център, както и 34 района с концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна.

Оперативно-тактическа, армейска и безпилотна авиация поразиха три командни пункта и 67 района на концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна.

Общо в резултат на въздушни удари са унищожени 320 националисти за последния ден, както и 47 единици оръжие и военна техника на въоръжените сили на Украйна.

Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха 15 украински безпилотни летателни апарати в районите на н. Северодонецк, Новочервоное, Василиевка на Луганската народна република, Пантелеймоновка, Григоровка, Красногоровка, Невелское на Донецката народна република, Петрополие, Петровское, Глинское на Харковска област, Чернобаевка и Александровка на Херсонска област.

Освен това в районите на населени места Малая Камишеваха, Каменка, Бражковка, Глинское, Харковска област и Чернобаевка, Херсонска област, бяха прихванати 9 украински ракети от реактивната система за залпов изстрел Смерч.

Ракетни войски и артилерия поразиха 62 командно-контролни пункта, включително оперативното командване „Юг“ в района на ​​​н. с. Нови Буг, Николаевска област, както и 593 района с концентрация на жива сила и военна техника, както  и 55 артилерийски и минохвъргачни батареи на огневи позиции.

Унищожени са 4 реактивни системи за залпове БМ-21 Град, 46 оръжия и украинска военна техника, както и склад за боеприпаси в района на Новомихайловка на Донецката народна република.

Освен това в резултат на артилерийска атака срещу хангар на територията на корабостроителния завод „Океан“ в град Николаев бяха унищожени повече от 15 украински танка и бойни машини на пехотата и 5 артилерийски оръдия с голям калибър.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени:

183 самолета, 128 хеликоптера, 1064 безпилотни летателни апарата, 325 зенитно-ракетни системи, 3323 танка и други бойни бронирани машини, 451 реактивни системи за залпово стрелба, 1,731 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 3294 единици специални военни машини.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *