Извънредно: Масиран руски ракетен удар отряза пътя за доставка на оръжия от НАТО

Свят

Днес бе нанесен ракетен удар по важен инфраструктурен обект в Одеска област, пише агенция „УНИАН“.

Оперативното командване на въоръжените сили на Украйна „Юг“ съобщи, че по инфраструктурен обект, от който зависи пътя за доставка на оръжия от НАТО са били изстреляни общо седем крилати ракети от различен клас. В това число – до четири противокорабни ракети „Оникс“, каза Игор Игнат, говорител на украинските ВВС.

„Вече виждаме третата атака с „Оникси“-те. Към момента са използвани до четири ракети P-800 „Оникс“ в района на Одеса, на юг от областния център“, каза Игнат. Той добави, че „не е възможно да се унищожат всички въздушни цели“, защото няма достатъчно средства за откриването и унищожаването им.

Губернаторът на Одеса Олег Кипер също съобщи, че важен „инфраструктурен обект“ е бил ударен днес. Отбелязва се, че обектът е повреден, като сега се уточняват мащабите на разрушенията.

Украински медии и специализираните Телеграм канали обаче писаха, че става въпрос за масирана ракетна атака срещу „критичен обект за доставка на оръжия от НАТО“.

По-специално, обстрелван е мостът при Затока над устието на река Днестър, който е критично важен за логистиката в региона. По него минава железопътна линия до Измаил, която е много удобна за превоз на товари от румънското пристанище Галац.

 

УНИАН припомня, че бе атакуван района на Одеса няколко дни подред, като се унищожава пристанищната инфраструктура, складовете за храна, както и инфраструктурни обекти, от които зависи снабдяването на Украйна с оръжия на НАТО.

Ударът бе нанесен от две вълни ракети „Калибър“ и „Оникс“.

Ден преди това, в нощта на 20 юли, в Одеса бяха повредени съоръжения на пристанищната инфраструктура и частни складове в района.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *