Извънредно: Мощна атака на ЧВК „Вагнер“ превръща Бахмут в Ад за ВСУ

Свят

Бойци от ЧВК „Вагнер“ провеждат невероятно мощен щурм в Бахмут. От ВСУ съобщават, че в града е нереален ад за тях. „Сега в Бахмут е просто…, момчетата казват, че никога не са виждали такъв ад.

 

„Броят им е нереален и продължават да настъпват“ – съобщават бойците от въоръжените сили на Украйна, имайки предвид руските бойци.

Според Telegram каналът Wagner Orchestra, части на ЧВК „Вагнер“ са се приближили към центъра на града и са поели контрол над по-голямата част от територията на завода за обработка на цветни метали (АЗОМ).

Имало е ожесточени битки по улиците Чайковски и Корсунски, както и в предградията.

ВСУ са изтеглили силите си към Константиновка и Часов Яр. Сблъсъците продължават в района на село Красное, югозападно от Бахмут, както и близо до село Орехово – Василевка на северозапад и село Хромово на запад.

„Боят е тежък, украинците се опитват да си върнат позициите, заети от Вагнер, но това не им се удава“, пише Телеграм канала.

В същото време, видео разкри, че руските войски активно използват тактиката на „огнения вал“, за да пробият отбраната при Бахмут.

Сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за руски атаки в районите на Бахмут, както и в населените места Ивановское, Богдановка и Григоровка на Донецката народна република.

Под огъня на руската армия са позициите на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Васюковка, Орехово-Васильевка, Григоровка, Ивановское, Константиновка, Майорск, Железное (Артемово) и Ню Йорк.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *