Извънредно: Появи се забраненото интервю на Митрофанова. Вижте цялата истина

България отблизо

„Русия няма никакви геополитически и териториални претенции към България“. Това заяви руската посланичка Елеонора Митрофанова в интервю  за ПИК.

Преди дни украинското посолство сезира парламента, а веднага след това Делян Пеевски поиска да бъде спряно от излъчване интервю за БНР на Митрофанова. Малко след изявлението на Пеевски БНР спря интервюто. Обяснението беше, че не отговаря на журналистическите стандарти. След скандала от БНР продължиха да обясняват, че това не било цензура, а руският дипломат отправял заплахи към България и затова не трябвало да бъде излъчвано.

 

 

В интервюто си за ПИК Митрофанова отрече Русия да заплашва България, да има намерения да я напада и заяви, че в Русия няма лошо отношение към България. Според нея тези твърдения, че след Украйна Русия ще нападне Европа, идват от самата Украйна.

„Абсолютна измислица е, че Русия застрашава България или ще ви прави „втора Украйна“, каза посланичката.

 

 

Лъжа е, че Русия се обогатява от дерогацията – всичко отива в Швейцария, заяви Митрофанова, посочвайки, че компанията-майка на „Лукойл“ е регистрирана в Швейцария.

За войната в Украйна Митрофанова коментира: „Условията ни за мир са: неутрална Украйна, спиране на въоръжаването за Киев“.

„Много е тежко това, което правят с Паметника на Съветската армия“, каза посланичката, като добави, че това е паметник не на руския войник, а на победата над нацизма, и много българи също са загинали в битката срещу нацизма. Тя обясни, че България и Русия имат договор за опазване на паметниците, като руското посолство е изпратило нота до българското Външно министерство, но до момента не е получило отговор.

Митрофанова заяви, че не познава Пеевски, виждала го е само по телевизията. „Старанията на Пеевски са безполезни“. Така Митрофанова отговори на въпрос дали действията на депутата от ДПС не са продиктувани заради включването му в списъка на САЩ със санкции „Магнитски“.

 

Източник: obektivno.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *