Извънредно: Президентът обвини Борисов, а Тошко Йорданов скочи на Десислава Атанасова!

България отблизо

Започнаха новите консултации за сформиране на членове на ЦИК при президента Румен Радев. 

 

Вчера получих писмо, подписано лично от Бойко Борисов, че се отказва и изтегля кандидатурата н Красимир Ципов за председател на ЦИК. Г-жо Атанасова, искам да поздравя специално Вас за усилията Ви да наложите именно кандидатурата на г-н Ципов. Точно така трябва да се бори лидерът на всяка парламентарна група, да отстоява интересите на своята партия.

„За съжаление, и Вашите усилия, и хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна. Сега ни остава вариантът някоя от по-малките партии да има повече смелост и гражданска отговорност да не се води от тесни лични сметки, а да поеме отговорност в името на честни и достъпни прозрачни избори, за да избегнем хаоса“, продължи той.

Това бяха встъпителните думи на президента Румен Радев в началото на днешните консултации за излъчване на нов шеф на Централната избирателна комисия.

Десислава Атанасова отвърна: „Считам, че е некоректно да ме използвате за да налагате кой е отговорен и кой не. Тук стоят хора, които отказаха да съставят правителство и върнаха бързо мандата. Единствено ГЕРБ представи не само състав и структура на НС, но дадохме и кандидатура за председател на ЦИК“, поде тя.

Атанасова подчерта, че на предишните консултации Ципов е бил тежко атакуван от всички на масата.

„За зам.-председател предлагаме г-н Димитър Димитров., а г-н Ципов оттегля декларацията си за съгласие“, каза тя.

„Г-жо Атанасова да ви цитирам ли думите, които казах преди два дни? Вие познавате г-н Борисов, а не аз и искам да му благодарите, че доказа, че за него демокрацията не струва и 5 пари, защото той каза, че председателят на ЦИК трябва да е от ГЕРБ, за да има демокрация“, поде Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Вкарвате ни в лек абсурд, защото доколкото си спомням всички тук се подписаха в един протокол. Искате сега някой от нас да се откаже от зам.-председател, за да излъчи председател, но това няма да стане“, каза Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *