Извънредно: Пречупиха Кристиян Бойков! От обвиняем, ще го правят свидетел на обвинението!

България отблизо

Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП, може да стане свидетел на обвинението.

Новината съобщи Нова телевизия, като се позова на шефа на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиродонов.

Към момента 20-годишният Кристиян Бойков е обвиняем по делото за източването и разпространението на лични данни на над 5 милиона българи и фирми. 

По казуса обвинения бяха повдигнати и на други двама шефове в компанията, в която работи Бойков. Търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков и собственикът Иван Тодоров ще отговарят пред Темида за това, че умишлено са склонили Бойков към извършване на престъплението.

И тримата замесени са на свобода. Бойков излезе от ареста срещу гаранция от 20 000 лева, а Тодоров – срещу 100 000./nova.bg/

Ето така действа съдебната система у нас. Първо предявява страшни и необосновани обвинения, а след това предлага да „помогне“ на обвиняемия, ако той се признае за виновен и стане свидетел на обвинението. В случая обаче, и управителят, и собственикът на „Тад груп“ твърдят, че не са общували с Кристиян Бойков извън служебните задължения. Което ще направи евентуални свидетелства срещу тях „дума срещу дума“. Думите на уплашения Кристиян срещу думите на другите двама.

Затова, тази тактика няма да проработи. Но следствието се хваща за сламка. Само за да приключи по някакъв начин делото. Дали ще успеят вече е отделен въпрос.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *