Извънредно: Руските войски атакуват мълниеносно, десетки казашки полкове се бият на фронта!

Свят

Руските войски настъпиха мълниеносно в районите на населените места Андреевка, Белогоровка, Артемовск, Бахмутское, Времевка, Зеленополе, Соледар, Майорск, Марьинка, Невелское, Новобахмутовка, Первомайское, Яковлевка.

Така войските вървят уверено към двете последни крепости на украинските сили в Донбас. 

Въоръжените сили на РФ прехвърлят военни подразделения в онази част на Херсонска област, в която все още има украински войски.

 

Руската армия съсредоточава усилията си за достигане на границите на ДНР и задържане на заетата територия.

 

Както беше отбелязано, руската армия се опитва да задържи завзетите територии, съсредоточава усилия за възпиране действията на украинските сили за отбрана в определени направления, но в същото време провежда мълниеносни настъпателни операции в ключовите направления Бахмут и Авдеевка, пише ЛIГА.НОВИНИ.

По-конкретно, в посока Бахмут руснаците стреляха от танкове, минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия – в районите на Бахмут, Яковлевка, Клещеевка, Соледар и Майорск.

 

На Авдеевското направление се стреляше от танкове и артилерия с различни калибри – в районите на населените места Водяне, Павловка, Маринка и Веселое.

Казаците от Кубанското, Волжското и Оренбургското военни казашки дружества се присъединиха към редиците на доброволческите отряди „Кубан“ (БАРС-11) и „Ермак“ (БАРС-15), след като преминаха обучение и бойна координация на полигоните в страната. Това съобщиха от пресслужбата на Общоруското казашко общество.

„Ние дойдохме да защитим нашите територии и нашите хора. Ще се бием като казаци, силно! Америка и нейните поддръжници ще загубят желание да си играят с Русия – обещаваме! Хитлер беше вкаран в бункер, това ще стане и сега! Ние няма да предадем родината си,“ казват кубанските казаци.

Доброволците от казашките отряди успешно изпълняват бойни задачи на Донецкото и Херсонското направления. Вече над 15 казашки полка участват в специалната военна операция в Украйна като част от частичната мобилизация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *