Извънредно! Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония. Правителството се разпада!

България отблизо

Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея са две – Северна Македония и факта, че в държавата вече няма пари. Това заяви лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов.

„От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, заяви още той.

„Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира лидерът на „Има такъв народ”.

Премиерът си има свой външен министър – Весела Чернева. Петков е обещал на различни лидери, че ще вдигне ветото на Северна Македония и това ще се случи. Това заяви в извънредно обръщение лидерът на ИТН Слави Трифонов.

По този начин Кирил Петков и грубо и безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение. Македония е важна част от нашата история. Никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича национално предателство.

 

По отношение на бюджета – откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата летят едни милиарди….Това ме ужасява. Всеки лев е важен. Никой няма право да експериментира с нашите пари. Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България 9 млрд за 9 дни през декември 2021 г. 4 млрд се изхарчиха от енергетиката за нищо.

1,2 млрд се взеха, за да се купи зърно, но зърно няма. Повечето мерки ще увеличат инфлацията. Освен захвърлянето на българските интереси, министрите на ПП водят всички нас и към фалит.

Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта социални мерки и пенсии, но няма да подкрепят останалите мерки, които водят към разруха.

Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. За разлика от ПП, аз не съм такъв. От днес изтеглям министрите на ИТН от кабинета и слагам край на коалицията и на тази агония, отсече в заключение той.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *