Кирил Петков след изявлението на Слави: Ще управляваме сами без ИТН! България има нужда от нас и промяната!

България отблизо

Слави Трифонов заедно с партията си „Има такъв народ“ и нейните министри реши да напусне управляващата коалиция.

Мотивите на шоумена политик са двойствената политика на премиера Кирил Петков спрямо членството на Северна Македония в Европейския съюз и незачитането на предложенията на министрите на ИТН. Друг мотив е финансовата политика на „Продължаваме промяната“, която според Трифонов, води държавата към фалит. 

 

На специална пресконференция от „Продължаваме промяната“ решиха да отговорят на лидера на на ИТН.

Искам да  обясня ясно събитията, които се случват в днешния ден. В последната седмица Министър Караджов на ИТН поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на МРРБ с 3 милиарда и 6 милион. Това е отгоре на вече съществуващата сума от 2 милиарда и 200 милиона, което е безпрецедентен бюджет.

В тази актуализация ток поиска още 3 милиарда и 600 милиона на същите тези фирми, които последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че този бюджет и актуализация не е за да може да се допълват бюджетите на МРРБ. Тази актуализация е да увеличим пенсиите, да помогнем на работещите семейства, да намалим цените на бензина и дизела и да махнем ДДС на хляба. Получихме обратно, че те няма да се съгласят, освен ако не дадем парите на министерството и те не отидат в строителните компании. Днес в МС заявихме ясно, че това няма да се случи. Когато обещахме, че имаме нулева толерантност срещу корупцията ние заставаме зад това, каза Петков.

Готови сме да управляваме сами без ИТН.

Ще направим правителство на малцинството, заяви Кирил Петков.

България има нужда от нас и от промяната!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *