Извънредно: Цецо Терориста се самоуби в ареста

България отблизо

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в ареста в кв. „Еленово“ в Благоевград. 

Той беше задържан за 72 часа.

 

По първоначална информация Цецо се е о обесил с чаршаф в килията си. Той е вързал чаршафа на решетките на прозореца и се е покатерил на леглото, от което е скочил. Медиците констатирали, че той се е счупил врата.

А ето и историята:

Цветелин от Лом, който се прочу като Цецо Терориста, след като похити бившата си интимна партньорка Евелина и майка й Анелия в дома им в санданското село Вълково, е продал автомобил BMW, за да си купи пистолет „Валтер“ за 1500 лева.

Според разследващи, цитирани от „Телеграф“, 41-годишният мъж е готвел похищението поне от два месеца.

 

Някъде в началото на лятото Евелина, която дотогава живеела с Цецо в ломския ромски квартал „Стадиона“, го напуснала след поредния битов скандал.

Жалби

Двамата се залюбили преди доста години, тъй като работели заедно. Заживели под един покрив в Лом, но Цецо вманиачено ревнувал красивата ромка и постоянно упражнявал домашно насилие спрямо нея. Тя се обаждала няколко пъти на близките си да пускат жалби в полицията срещу Цветелин за физическо насилие над нея.

По едно време се прибрала в селото, но за кратко. После пак се върнала при любимия в Лом. В един момент жената просто не издържала, напуснала го и се прибрала при майка си. Цецо никога не е стъпвал в санданското село допреди заложническата драма във вторник.

Фатално

След като Ева, както я знаят в махалата, не се върнала в Лом, Цецо започнал да се заканва пред жителите на квартал „Стадиона“, че ще отиде до Сандански и ще я прибере. Преди да дойде в село Вълково и да завземе къщата, похищавайки двете жени, мъжът има серия от публикации в общия му с Ева профил във Фейсбук, в които предупреждава, че ще дойде в селото и призовава всички да се скрият, че ще е страшно.

Във вторник ломският Ромео изпълнява заканата си и се появява в санданското село. Около 17 часа успява да превземе къщата и да държи заложници двете жени. Преди това прострелва с три куршума 70-годишния Николай Петров, който живее с майката на изгората му.

Възрастният мъж се опитва да окаже съпротива на похитителя и това се оказва фатално. Транспортиран е в столичната клиника „Пирогов”, оказало се, че един от куршумите е засегнал белия му дроб и има опасност за живота му.

Риалити

Близо 4 часа Цецо излъчи на живо във Фейсбук заложническата драма в село Вълково. Терориста предаваше онлайн всичко от профила си, а сред масовите му зрители бяха съседите му от ломския квартал „Стадиона“. Ревнивият ломски мачо се барикадира на тавана на недостроената къща заедно с двете жени.

Изправи на нокти полицията в Сандански. Към местните униформени бързо се притече подкрепление от Благоевград, а след това дойдоха и силите на СОБТ от София. Изпратен бе и екип психолози, които влязоха в преговори с обезумелия мъж. На място дойде лично и главсекът на МВР Живко Коцев, който потвърди, че мотивите за всичко са свързани с ревност.

При излъчването във Фейсбук много от гледащите на живо пишеха на Цецо и го окуражаваха. В същото време психолозите на МВР успяха да се свържат през месинджъра с Цецо и да започнат преговорите. Мъжът плашеше, че разполага освен с два пистолета, също с пушка и гранати. Поиска си да му донесат „Кока-Кола“ и кафе, което бе изпълнено.

Дълго време той държа на нокти десетки полицаи и двете жени, които бе похитил. Заплашва, че ще вдигне сградата във въздуха. Това наложи евакуацията на всички жители на махалата, чиито домове бяха в радиус от 150 метра.

Хепиенд след намесата на МВР

„В крайна сметка всичко завърши с хепиенд. Похитителят сам сигнализира полицията за извършеното от него, но дори докато правеше самопризнания, произвеждал изстрели“.

Това каза главният секретар на МВР Живко Коцев след края на драмата в село Вълково, която приключи около 21.30 часа във вторник.

Извършителят е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника.

„Бях пред къщата, когато се предаде стрелецът. Той първо остави двата пистолета и ножа си пред вратата, както и много патрони, а след това излезе навън. Полицаите го свалиха на земята, за да му сложат белезници, без да им се съпротивлява. Първо държал Евелина и майка й Анелия в таванско помещение, после ги свалил на втория етаж“, заяви Антон Ханджийски от село Вълково.

Двете жени са физически здрави, но са много изплашени след екшъна и похищението над тях. В момента са настанени при свои роднини.

„На извършителя на нападението ще му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство и за противозаконно лишаване от свобода на две лица. Ще поискаме удължаване на задържането до 72 часа, а след това и най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. В момента се извършват разпити, правят се огледи, работи се активно по досъдебното производство“, уточниха от Окръжната прокуратура в Благоевград.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *