Борисов: Всяка вечер си говоря с Денков по телефона и му викам: Не си прав бе, пич!

България отблизо
„Явно има недоверие щом остават протестите. В момента имаме много силна законодателна власт, има цели сектори обаче, в които няма да знаете името на министъра, например в спорта. Причината е, че не работят и нищо не се е случило в дадени сектори, мога да изброя 7, 8 министерства“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред репортери в НС работата на изпълнителната власт и протестите на енергетици и миньори.

„Ще им бъде направена първо оценка след ротацията , като дойде март ще видим“, допълни Борисов. През март излъчената от ГЕРБ за ротационен министър-председател Мария Габриел трябва да поеме поста, а настоящият премиер акад. Николай Денков ще стане министър на образованието.

 

„В парламента изпълнявам план- график, не може правителството да ни вкарва в зърнена, енергийна, еди каква си криза… Не парламентът да се явява гарант – това не е ок. Всяка вечер си говоря с Николай Денков и му казвам къде са пропуските. Казвам ги на всички“, разказа Борисов.

 

Той допълни, че при гласуване на вот на недоверие на правителството, „ще подкрепим правителството в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре.”

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *