Издигат Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат! На добър час!

България отблизо

Започна Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне настоящия президент Румен Радев и неговия вицепрезидент Илияна Йотова за втори мандат.

На него присъстват и самите бъдещи кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г. Сбирката се провежда в НДК.

До момента подкрепата си за втори мандат на Румен Радев на „Дондуков“ 2 са дали „БСП за България, от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, АБВ и „Изправи се.БГ“. БСП и формацията на Мая Манолова изпратиха и по трима свои представители в инициативния комитет.

Диригентът Йордан Камджалов, журналистката Анна Заркова и д-р Цветеслава Гълъбова бяха избрани за съпредседатели на Инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември.

Учредителното събрание бе насрочено за 18 часа в НДК, но заради многото желаещи да присъстват, началото на събитието се забави.

Въвеждаща реч изнесе артистът Павел Попандов, след което тримата съпредседатели бяха избрани от присъстващите 188 души в залата.

„Българите заслужават щастие“, каза Камджалов.

В инициативния комитет ще има представители от различни политически цветове.

На събитието присъстват актрисата Цветана Манева, бившата състезателка по стрелба Весела Лечев, журналистката Велислава Дърева, музикантът Иван Лечев и много други.

Очаквайте подробности.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *