Излезе вторият тест на президента за коронавирус! Медиите гузно мълчат

България отблизо

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин.

Това съобщиха от прессекратариата на президенството. Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица. Посещението на президента в Естония беше прекратено вчера преждевременно, след като стана ясно, че е имал контакт със заразения с коронавирус шеф на ВВС ген. Димитър Петров.

Под карантина са вицепремиерът Красимир Каракачанов и началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Причината е, че и двамата са общували с командира на ВВС генерал майор Димитър Петров, който е дал положителен тест. Именно той се спрягаше за контактно лице на президента Румен Радев и повод за преждевременното прекратяване на посещението му в Естония.

В същото време вчера част от медиите обвиниха президента в предателство, а някои продължиха темата и днес.

Припомняме, че президентът си е направил тест на тръгване за Талин, в Естония му е направен още един при пристигането чу и всички са били отрицателни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *