Изненада: Вече дори украинските радикали отказват да ходят в месомелачката

Свят

Украинските радикали от някога най-нахъсания да убива руснаци, батальон „Азов“, са отказали да бъдат прехвърлени при Часов Яр за удържане на фронта, тъй като в Трета щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна, където е и този батальон, смятат за безсмислена и твърде опасна тази маневра.

Това твърди източник на украинския Telegram канал „Резидент“ в Генералния щаб на ВСУ.

 

Главнокомандващият смята, че бригадите не могат да избират на кое направление да действат. Александър Сирски обаче не може да повлияе на ситуацията, тъй като в Авдеевка 3-та щурмова бригада е отказала да влезе в града и по-късно е изоставила коксохимическия завод.

След това Telegram каналът писа, че Сирски планира да прехвърли „Азов“ в Часов Яр, за да задържи града, но и тук главнокомандващият е ударил на камък. Никой от батальона „Азов“ и трета украинска бригада не иска да отиде в месомелачката около Часов яр и околните населени места.

Това означава, че не само обикновените бойци, но и уж нахъсаните украински радикали вече отказват да изпълняват заповедите на главното украинско командване, защото това означава да се напъхат в най-горещите точки на фронта и да загинат, без дори да разберат откъде им е дошъл поредния ракетен или артилерийски удар на руските войски.

Главнокомандващият няма време, и най-важното няма никаква възможност да повлияе на ситуацията нито в Авдеевка, нито в Часов яр, понеже дори и радикалите разбраха, че в битката срещу руските войски са обречени на пълен провал и ги очаква неминуема гибел.

А в същото време руската армия прави нещо фундаментално важно – навлезе в оперативното пространство на украинската отбрана и продължава да громи подразделенията като ги изтласква към по-незащитени позиции.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *