Владимир Рогов: Руската армия унищожи крепост на ВСУ

Свят

Руските войски унищожиха укрепени пунктове направени като крепост на украинските въоръжени сили (ВСУ) в района на Вербовое в Запорожка област, подобриха ситуацията по фронтовата линия и напреднаха значително по линията на съприкосновение. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов.

„При Вербовой нашите унищожиха крепост на украинските въоръжени сили и подобриха позициите по линията на фронта в Работино и Вербовой. Това означава, че вече сме много близо до ново освобождаване на Херсон и до изтласкване на остатъците от противниковите сили към по-неизгодни и слабо защитени позиции. Подразделенията на ВСУ почти нямат възможност да направят нови укрепени линии, понеже руските сили се движат уверено напред и не дават време на военните части да изкопаят поне някакви окопи, да не говорим за поставяне на други заграждения или миниране на полосата,“, каза още Рогов.

Според събеседника на агенцията използването на артилерия от украинските въоръжени сили в Ореховско направление рязко е намаляло.

„Свързваме това намаляване на украинската артилерийска активност с руските ракетни удари по вражески складове за оръжия, боеприпаси и военна техника. В резултат на тези удари бяха унищожени бойни бронирани машини, пикапи, бойни машини на пехотата, няколко самоходни артилерийски установки, както и много боеприпаси и гориво за тези машини”, добави Рогов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *