Изненада: Вместо „Ало, Банов съм“, Борисов сменя Ангелкова!

България отблизо

Министър-председателят Бойко Борисов е предложил днес на партньорите си от „Патриотичния фронт“ да бъдат сменени не трима, а петима министри. 

Това разкриха пред БЛИЦ източници от Министерски съвет.

Непосредствено след избухването на протестите Борисов настоя да се раздели с трима от най-успешните членове на кабинета – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Малко по-късно се заговори, че премиерът е променил своето решение и няма да иска главите на тримата.  Но…се оказва, че Борисов не само е категоричен в решението си за оставките на Горанов, Караниколов и Маринов, но ще иска заедно с тях да си отидат и правосъдният министър Кирилов и министърът на туризма Николина Ангелкова.

От своя страна коалиционните партньори в лицето на НФСБ и Валери Симеонов са опитали да защитят Горанов, Караниколов и Маринов, но без успех.  За останалите две оставки те нямали нищо против.

Изненадващо ГЕРБ, ВМРО и НФСБ не са обсъждали евентуална оставка на културния министър Боил Банов, срещу когото тече разследване на прокуратурата.  В момента тече заседанието на Коалиционния съвет и се очаква след края му Борисов, Каракачанов и Симеонов да обявят взетите решения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *