Коалиционен съвет решава окончателно за оставките днес! Ще остане ли Борисов премиер?!

България отблизо

Рано сутринта днес ще се проведе Коалиционен съвет на управляващото мнозинство.

По неофициална информация се очаква лидерите на партиите в коалицията окончателно да одобрят кадровите промени в правителството.

Заседание на Коалиционния съвет в два поредни дни се налага след като лидерите на партиите в коалицията са обсъдили кадровите промени, и се е наложило да се допитат и до парламентарните си групи за одобрението им.

В сряда министър-председателят Бойко Борисов обсъди промените с вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

 

От правителствената пресслужба не дадоха повече подробности за разговорите, като добавиха, че тримата са обсъдили и икономическите, и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19.

 

Най-важният въпрос днес е ще останели самият Бойко Борисов премиер. Припомняме, че в с координаторите на ГЕРБ миналата седмица са водени разговори, в които бяха коментирани три сценария, сред които и чисто нов кабинет, без Бойко Борисов начело.

По всяка вероятност обаче премиерът ще запази поста си като направи сериозен ремонт на кабинета.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *