Изненада: В САЩ направиха съвсем неочаквано изявление за Русия

Свят

Бившият постоянен представител на САЩ в НАТО призова Вашингтон да се отнася към Русия като към свръхдържава.

Белият дом трябва да се подготви за това, че Русия става отново свръхдържава и да взаимодейства с нея по съответния начин, заяви бившият посланик на САЩ в Северноатлантическия алианс Робърт Хънтър в статия за Responsible Statecraft.
„В момента стана твърде лесно да се игнорира неоспоримата геополитическа реалност: никой не може да се избави от Русия по свое желание. В този момент тя отново става велика държава…Западът, започвайки със САЩ, трябва да отчита този факт, това е от наш интерес», отбеляза той.
Хънтър също подчерта, че поради тази причина НАТО трябва да избягва конфронтация с Русия. Освен това, добави той, алиансът трябва да се стреми към мирно разрешаване на конфликта в Украйна.
„НАТО не трябва да изключва невоенни методи, включително търсенето на начини за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна“, заключава експертът в статията си.
Президентът на Русия Владимир Путин многократно подчертава, че епохата на еднополюсния световен ред остава в миналото, а опитите за възраждането на стария свят в последно време придобиват абсолютно грозни форми и са неприемливи за огромното мнозинство от държавите на планетата. Според президента на Руската Федерация целият еднополюсен световен ред, изграден от Запада, е абсолютно и непоправимо антидемократичен, измамен и лицемерен.
К.К
Източник Нюз фронт

Tagged

2 thoughts on “Изненада: В САЩ направиха съвсем неочаквано изявление за Русия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *