Изненада: Генерал от ВСУ посочи сериозна грешка на Зеленски

Свят

Украинските власти подценяват силата на руските войски. Това безхаберие може да доведе до сериозни последици за страната. Това изявление направи пенсионираният генерал-майор от въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос, в ефира на местния канал „Директно“, цитиран от чужди агенции.

 

„Военни експерти, включително и аз, предупредиха, че те (руските въоръжени сили) биха успели да стигнат до Киев за 12 часа“, увери офицерът.

Според него украинският президент Володимир Зеленски е направил сериозна грешка, когато е оценил възможностите на руската армия. Кривонос призова да се опасяват от най-лошите сценарии за развитие на ситуацията за въоръжените сили на Украйна.

Журналистите на NBC казаха, че ВСУ са разочаровали САЩ. Властите на САЩ не харесват факта, че украинските бойци не са склонни да използват бойните умения, които са получили по време на обучението.

Според бившия съветник на ръководителя на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър, командването на въоръжените сили на Украйна е било изправено пред масов отказ на бойци да влязат в нови битки поради неуспешно контранастъпление. Според него украинските военни предпочитат да се предадат, отколкото да отидат на смърт.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Изненада: Генерал от ВСУ посочи сериозна грешка на Зеленски

  1. Започва да излиза истината такава каквато е.Какво ли ще дрънкат мисирките след това.Какво ли салтомортале ще правят.Ще видим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *