Изненада! ГЕРБ хвърля Мутафчийски срещу Мангъров и Радев в политическа битка

България отблизо

С наближаването на президентските избори все по-често името на генерал Венцислав Мутафчийски се спряга като възможна номинация на различни партии, но преди всичко на ГЕРБ.

Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса събра впечатляващ рейтинг и мнозина му предричат голямо бъдеще в политиката, ако реши да свали бялата престилка.

Затова и евентуален сблъсък между него и поискалия втори мандат настоящ президент Румен Радев изглежда повече от интригуващ. А и в партията на Бойко Борисов още нямат решение кого да изправят срещу сегашния държавен глава.

Веднага след брифинга в четвъртък обаче ген. Мутафчийски сподели, че спира интервютата до вторите избори за годината – тези за президент.

„Не искам думите ми да бъдат използвани за политически цели“, категоричен бе пред вестник „Марица“ шефът на кризисния щаб.

Той няма право да коментира директно политически теми, тъй като като началник на ВМА е под пагон. Но често изказванията му предизвикват сериозни  коментари от основните играчи сред партиите.

Така индиректно хирургът потвърди, че няма никакво намерение да участва в президентската битка. Според източник на изданието, досега Мутафчийски не е канен на разговори по темата, дори и в неформален формат.

В същото време обаче името му все по-често се спряга за един от хората, на които Борисов смята да даде властта, тъй като е лесен за обработка и е съгласен с всяка негова дума.

Мутафчийски ще вземе вота на всички ваксинирани и те ще повярват, че говори истината.

До президентските избори ще бъдат ваксинирани над 1,5 милиона българи и това ще разклати позициите и теориите на Мангъров.

Освен това на Борисов му трябва надпартиен кандидат, тъй като смята, че той ще повтори успеха на Радев, коментират социолози. Но кандидатът да е Мутафчийски звучи малко авантюристично. Той може да задмине резултата на Цецка Цачева по „народна любов“.

Станислава СЛАОВА

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *