Изненада: Ето какво унищожава украинската противовъздушна отбрана над Киев! Ще се смаете!

Свят

Няколко експлозии бяха чути днес в Киев, след като миналата нощ срещу украинската столица бяха извършени атаки с дронове, съобщиха журналисти от Франс прес.

 

Журналистите на АФП са видели дрон, който противовъздушната отбрана се опитва да свали, а киевската военна администрация заяви, че „противовъздушната отбрана се е задействала“.

Експлозиите са спрели след около 15-20 минути. След това журналистите са видели издигащ се облак черен дим, а градската военна администрация на Киев обяви, че въздушната тревога е отменена.

„Вражеският дрон е свален“, каза началникът на президентската канцелария Андрий Ермак, а кметът на Киев Виталий Кличко съобщи за „експлозии и пожари в столичния квартал „Соломянски“ и предупреди за възможно падане на отломки от дрон.

„В квартал „Соломянски“ спасителните служби овладяха пожар в четириетажна сграда“, каза кметът и добави, че „никой досега не е потърсил медицинска помощ“.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че късно снощи са унищожили един от собствените си дронове, след като бил загубен контрол над него в района на Киев, предаде Ройтерс.

„На 4 май около 20:00 часа по време на планиран полет в района на Киев беше загубен контрол над дрон „Байрактар ТВ2“, се казва в изявлението.

„Тъй като неконтролируемият полет на дрона в небето над столицата можеше да доведе до нежелани последици, беше взето решение да се използват мобилни огневи части. Целта – унищожена“, съобщават украинските военновъздушни сили.

В изявлението се казва, че дронът вероятно е претърпял техническа повреда.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *