Какво става в Сърбия? Младеж уби 8 и рани 13 в село до Белград!

Свят

8 души бяха убити и 13 ранени късно в четвъртък при стрелба близо до сръбския град Младеновац, на около 60 километра южно от столицата Белград, съобщиха държавните медии.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца.

Според вестника заподозреният, на 21 години, се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен.

Стрелецът се издирва от полицията, в региона е обявен план „Вихър“. Служители на разузнаването смятат, че той е избягал в Шепшин.

Според източници на „Вечерне новости“ заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Подозира се, че Урош Б. (21) от този град е убил най-малко осем души и е ранил 13.

В интервю за Kurir жителите на Дъбона споделят, че са шокирани от случилото се. Те споделят още, че са шокирани от факта, че заподозреният винаги е изглеждал като добро момче и че нямат представа какъв може да е мотивът за подобно отвратително деяние.

„Започна да убива първо в Дъбона. След това убива полицай, който се опитал да го спре“, разказва жител на Дъбона. Той добавя, че Урош е син на офицер от сръбската армия, който работи в Генералния щаб в Белград.

„Не беше проблемен, винаги изглеждаше спокойно и добро дете. Баща му дойде тук за Великден и си купи прасе“, разказва още човекът.

Според местните, според това, което са разбрали, Урош е убил и най-близките си роднини – един от братята си, снаха си и 12-13-годишно момче, негов племенник.

„Той направи кървав пир в три села, освен в Дубона, беше и в Шепшин и Мали Орашие. В Мали Орашие той стреля по група от около 20 деца. Той спря, излезе от колата и стреля по тях – разказва очевидец пред Kurir.

Бащата и братът на Уроша Б. дори не знаели какво се случва, а когато бащата разбрал, просто паднал на земята.

Бащата и братът излезли на улицата и когато разказали на бащата какво се случва, той рухнал от шок – разказаха очевидци пред Kurir.

Новината е публикувана от Си Ен Ен, която посочва, че „до тази седмица масовите убийства в Сърбия са били рядкост, въпреки високия процент на притежаване на оръжие в страната“.

Както БЛИЦ писа в сряда 13-годишен ученик застреля 8 свои връстници и охранител в начално училище в Белград, нападение, което шокира балканската страна. През април 2013 г. селянин в същата община Младеновац застреля 13 роднини и съседи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *